4.8.2017. 13:08
0
Elevator Lab: 336 zahtjeva za RBI-jev finansijsko-tehnološki akcelerator program
31. juli označio je kraj faze apliciranja za “Elevator Lab”, finansijsko-tehnološki akcelerator program Raiffeisen Bank International (RBI) AG. Johann Strobl, generalni direktor RBI, zvanično je predstavioprogram 1. juna, u okviru festivala tehnologije i inovatora „Pioneers’17”, a isti je objavilo14 mrežnih banaka RBI u Srednjoj i Istočnoj Evropi (SIE).
Ukupno 336 finansijsko-tehnoloških startup firmiiskoristilo je priliku za potencijalno uspostavljanje dugoročne saradnje sa RBI grupacijom i njenih 16,6 miliona klijenata u Austriji i regionu SIE.

Austrijskafinansijsko-tehnološka društva su podnijela 13,4 procenta svih zahtjeva, društva iz regiona SIE 27,1 procenat, pri čemukomparativno veliki broj zahtjeva potiče iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Rumunije i Slovačke, a što odražava razvijenost finansijsko-tehnoloških zajednica u ovim zemljama.

Preostale zahtjeve uglavnom su podnijela finansijsko-tehnološkadruštva iz Zapadne Evrope, Azije i Sjeverne Amerike, što potvrđuje značajno međunarodno interesovanje za Elevator Lab. Većina podnesaka odnosila se na usluge platnog prometa i transakcije te na segmente investiranja i trgovanja, SME bankarstvo, analitiku velikog obima podataka, RegTech i filijale budućnosti.

Drago nam je što je faza apliciranja za Elevator Lab tako uspješno završena te što smo dobili aplikacije sa 14 tržišta u SIE na kojima poslujemo. Veliki broj i ukupan kvalitet zahtjeva premašio je naša očekivanja. Do kraja augusta ćemo intenzivno pregledati dokumente kako bismo odabrali 30 startup firmi koje će dobiti priliku da izuzetno stručnoj komisiji prezentiraju svoje koncepte“, pojasnio je Michael Hoellerer, opunomoćenik RBI, koji je između ostalog zadužen i za strategiju digitalizacije RBI grupacije.

Izbor pet startup firmi, kojeće na kraju učestvovati u akcelerator programu, će biti obavljen sredinom septembra u Beču. U pomenutim aktivnostima RBI je uspostavila partnerski odnos sa Pioneers Discover te se oslanja na podršku acccoi partnera i Venionaire-a. Detaljnije informacije o rokovima u okviru Elevator Lab programa dostupni su i na sljedećoj web stranici: www.elevator-lab.com.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.