3.11.2017. 12:13
0
Obilježeno 125 godina proizvodnje čelika u Zenici
Prigodnom svečanošću u Zenici je sinoć obilježen značajan jubilej, 125 godina proizvodnje čelika, a današnji nosilac proizvodnje u metalurškom kombinatu kompanija ArcelorMittal nastoji da se ova velika tradicija održi.

- Pred nama je dug put i siguran sam da Zenica ima sretnu budućnost s obzirom na to da radimo nove projekte, a sigurni smo da ćemo imati podršku grada i drugih institucija kako bismo ispunili naše ciljeve-  kazao je generalni direktor ArcelorMittala Zenica Biju Nair, pozdravljajući brojne goste i suradnike.

Na svečanosti je premijerno emitovan film o historijskom putu razvoja nekadašnje Željazare Zenica i današnjoj kompaniji ArcelorMittal Zenica, koja već devet godina upravlja proizvodnjom čelika u Zenici.

Bogata historija proizvodnje čelika u Zenici počela je prije 125 godina, u julu 1892. godine, kada je grupa austrijskih industrijalaca osnovala prvu željezaru u regiji. Početak njenog rada predstavljao je centar prvog većeg evropskog industrijskog talasa koji je zahvatio područje Bosne i Hercegovine.

Čestitke za veliki jubilej kompanije  uputili su gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević.

Među prisutnima su bili dugogodišnji članovi rukovodstva, uprave i menadžmenta ArcelorMittala Zenica, direktori kompanija iz Mittalove grupacije u Evropi, ambasador Indije u BiH Rahul Chhabra, premijer Federacije BiH Fadil Novalić, zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović, direktori javnih preduzeća u Zenici, predstavnici Vlade i Skupštine ZDK, kao i mnogi drugi.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.