5.5.2018. 21:00
0
Od putarine na autoputu Doboj-Prnjavor do sada prikupljeno preko pet miliona KM, troškovi naplate 1,6 miliona KM
Od naplate putarine na dionoci autoputa Doboj-Prnjavor za godinu i tri mjeseca je prikupljene 5.052.844 KM, bez PDV-a, dok troškovi organizacije naplate iznose 1.633.128 KM (bez PDV-a).

Na poslovima naplate putarine, kao  i održavanju nedovršenog autoputa „9. januar“, (Banja Luka - Doboj), dionica Banja Luka - Prnjavor, te dionice od Mahovljana do Drugovića, zaposleno je 29 osoba.

Njihovi mjesečni izdaci za plaće, poreze i doprinose iznose 50.956,33 KM

Ovo se navodi u informaciji Ministarstva saobraćaja i veza RS-a na pitanje poslanika SDS-a Želimira Neškovića u vezi s finansijskom opravdanošću navedenog autoputa.

Sistem naplate putarine na autoputu „9. januar“, dionica Banja Luka - Prnjavor, pušten je u rad 26.decembra 2016. godine, a dionica autoputa od Mahovljana do Drugovića 1. oktobra 2017. godine.

U ovoj godini najavljeno je otvaranje cjelokupne trase autoputa Banja Luka - Doboj, za čiju izgradnju će, kako je isticano, biti utrošeno oko 400 miliona eura, iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropske investicione banke (EIB). 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.