13.7.2018. 15:55
2
Dodik obećao veće plate nastavnicima, doktorima i policiji: Plate će biti veće od 30 do 50 KM
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik donio je danas ukaze o proglašenju zakona kojima se stvaraju uslovi za isplatu uvećanih plaća zaposlenih u tom bh.entitetu.

Iz kabineta entitetskog predsjednika podsjećaju da se povećanje plaće odnosi na zaposlene u prosvjeti, zdravstvu, policiji, pravosuđu i drugim organima uprave.

Njihove zarade će, u prosjeku biti veće za 30 do 50 KM.

Također, entitetski predsjednik donio je danas ukaz o proglašenju zakona kojim je umanjen porez na upotrebu, držanje i nošenje dobara, za sve građane koji posjeduju legalno lično naoružanje, pripadnike lovačkih udruženja i druge.

- Ovim ukazima je završena formalna procedura kojom su uvećana lična primanja s jedne, te umanjena poreska opterećenja za građane RS-a s druge strane, a što je omogućeno povećanjem javnih prihoda i stabilnim finansijskim okvirom entitetskog budžeta – navodi se u saopćenju iz Dodikovog kabineta.

(Fena / Haris Ahbabović)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.