5.1.2019. 8:24
0
Šteta na robu koja ide prema Kosovu preko 46 miliona eura samo kada je u pitanju centralna Srbija
Šteta od taksi na robu iz centralne Srbije, koju su 21. novembra uvele vlasti Kosova, iznosi 46,1 milion eura.

Štetu trpe i privrednici na Kosovu, pa tako jedna od pekara u Zubinom Potoku, koja pokriva 90 odsto tržišta sjevera pokrajine i srpske enklave, dva mjeseca posluje sa gubitkom. 

Snabdijevanje tržišta je uredno, s obzirom na to da pekarska industrija posluje negativno, jer brašno dobavlja od albanskih mlinara po cijeni od 43 dinara /0,70 KM/ za kilogram, umjesto po 27 dinara /0,44 KM/, koliko košta u centralnoj Srbiji, prenosi RTS. 

Zubin Potok su posjetili predstavnici Unije pekara Srbije i poslanik Skupštine Srbije Marija Obradović da bi razgovarali o poteškoćama uvoza i plasmana robe. 

Oni su poklonili 15 zlatnika za veliku česnicu koja će se na Božić lomiti u Kosovskoj Mitrovici. 

Kompanija "NIS" danas je podijelila božićne paketiće mališanima na dječjem odjeljenju Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici.

(Srna / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.