13.3.2019. 22:00
0
PayPal korisnicima omogućuje trenutni prijenos sredstava na bankovne račune
PayPal u SAD-u lansirao je uslugu brzog prijenosa, omogućujući potrošačima da odmah prebace novac koji primaju putem usluge na svoje bankovne račune.

Trenutni transferi sada se omogućavaju američkim potrošačima, a tvrtke će dobiti pristup u narednim sedmicama. U bliskoj budućnosti planirana je i međunarodna ekspanzija. 

Ovaj potez je dio PayPalovog nastojanja da se postane privlačnijim novim sektorima, uključujući radnike u gig-ekonomiji (ekonomija samostalnih preduzetnika/ugovorača), koji sve više biraju tvrtke za plaćanje, a koje im pomažu da dođu do novca što je prije moguće. 

Tvrtka već nudi opciju Instant Transfera na debitnu karticu te cilja na preduzeća s "novac odmah" opcijom koja im omogućuje pristup sredstvima od završene prodaje u roku od nekoliko sekundi. 

COO Bil Ready napisao je na blogu: "Dobivanje bržeg pristupa novcu postaje sve kritičnije za većinu ljudi, pogotovo što globalna radna snaga evuoluira a povećanje manje tradicionalnih i više poduzetničkih poslova znači da ljudi imaju potencijalno manje stabilne i više varijabilnije prihode". 

Nova značajka omogućena je zahvaljujući partnerstvu s tvrtkom JPMorgan Chase koja PayPal-u omogućuje pristup mreži plaćanja u stvarnom vremenu The Clearing House.





(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.