19.4.2019. 8:28
0
Jablaničanke potpisale ugovore podrške ženskom poduzetništvu: Individualni grantovi iznose 3.000 eura
U skladu s ugovorom o saradnji s Udruženjem za razvoj i afirmaciju društva 'Nodas' iz Sarajeva kroz projekt "Osnaživanje položaja žena kroz podršku ženskom poduzetništvu u općini Jablanica", dvadeset žena iz Jablanice koje su aplicirale i zadovoljile propozicije u četvrtak je u zgradi te općine potpisalo ugovore.

Općinski načelnik Salem Dedić čestitao im je sa željom da predviđena sredstva iskoriste na najbolji mogući način, naglasivši kako Općina Jablanica, koja sufinansira ovaj projekt, i na ovaj način potvrđuje svoju opredijeljenost podrške ženskom poduzetništvu i zapošljavanju žena.

Inače, Udruženje 'Nodas' iz  Sarajeva i organizacija Help, uz pomoć Ministarstva za razvoj SR Njemačke, realizuje projekat kojim će se podržati jablaničke žene koji se bave proizvodnjom hrane, a individualni grantovi su 3.000 eura u protuvrijednosti u materijalu i opremi.

Ukupan iznos projekta za Općinu Jablanica je oko 154.000 maraka.

Udruženje žena "Most" Jablanica učestvuje u ovom projektu s vlastitim idejama u iznosu od nekih 12.000 eura, a Općina Jablanica podržala je projekt kroz sufinansiranje u iznosu od 30 posto sredstava, navedeno je iz te općine.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.