6.9.2019. 21:45
2
Forto i Mandić danas u "Toplanama": Pričalo se o razvoju daljinskog grijanja u KS
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i Ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić su danas posjetili Toplane Sarajevo.

Tom prilikom organizovan je radni sastanak koji je tematski bio posvećen početku predstojeće sezone grijanja i implementaciji projekata koji se prvenstveno odnose na razvoj i proširenje daljinskog grijanja na području KS, te budući razvoj i unapređenje tehničko - tehnološkog procesa proizvodnje toplotne energije, a u skladu sa usvojenom Strategijom razvoja

Enver Zornić, direktor Preduzeća je istakao da su KJKP „Toplane - Sarajevo“ d.o.o. u periodu van sezone grijanja poduzele sve neophodne aktivnosti na remontu i rekonstrukciji toplifikacionog sistema, kako bi Preduzeće u skladu sa Uredbom o opštim uslovima za proizvodnju distribuciju i korištenje toplotne energije već od 20. septembra bilo pogonski spremno za početak nove sezone grijanja.

Vezano za implementaciju razvojnih projekata, Premijer KS i Resorni ministar su obećali pružanje podrške i pomoć u implementaciji svih onih projekata koji će u konačnici doprinijeti razvoju toplifikacionog sistema, povećanju energijske efikasnosti, smanjenju potrošnje energenata i zaštiti okoliša. Tokom posjete upriličen je prigodan obilazak kotlovnice „K5“ na Alipašinom polju i Glavnog nadzornog centra sistema telemetrije Toplana -„MSC“-a. 

(Patria / Haris Ahbabović)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.