1.11.2019. 12:38
0
Za 'budžetlije' Vlada RS-a uplaćuje 20 KM za dodatnu penziju
Od 1. januara 2020. godine svi radnici koji primaju platu iz budžeta Republike Srpske (RS) imaju mogućnost da dobrovoljno štede za dodatnu penziju, tako što će im Vlada dodatno uplatiti 20 KM mjesečno.

Taj iznos neće uticati na njihova postojeća primanja, saopćeno je iz Evropskog dobrovoljnog penzijskog fonda (EPF)

Zaposleni će, ako to žele, u skladu sa mogućnostima biti u prilici i da uvećaju iznos uplate na lični račun u EPF-u.

Evropski dobrovoljni penzijski fond, kako se podsjeća u saopćenju, pruža priliku građanima da preuzmu odgovornost za svoje prihode u starosti, dobrovoljno i u skladu sa sopstvenim mogućnostima.

To je razlog zbog koga je Vlada RS-a 18. jula 2019. godine donijela odluku o organizovanju penzijskog plana za sve zaposlene čije se plaće finansiraju iz budžeta RS.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.