5.11.2019. 8:57
0
Općina Tešanj: Nove pogodnosti za investitore, refundiranje taksi i naknada
Općinsko vijeće Tešanj usvojilo je Odluku o pogodnostima za invstitore, koja se odnosi na refundiranje svih općinskih taksi i naknada.

Prema novoj odluci, investitori koji se odluče za investicije sa visokim dodatnim vrijednostima i razvijenim lancem snabdijevanja u ovoj općini imat će pravo na povrat taksi i naknada.

Povrat taksi i naknada odnosi se na investitore koji započinju izgradnju poslovnog objekta ili iznajmljuju poslovni prostor ili počinju djelatnost u svom izgrađenom objektu, pod uslovom da u proizvodnim ili uslužnim procesima koriste napredne informacione tehnologije, CNC mašine ili izradu programskih aplikacija, da su to djelatnosti sa višom finalizacijom proizvoda i dužim lancem vrijednosti.

Prema odluci Općinskog vijeća, pogodnosti se odnose na refundiranje svih općinskih taksi i naknada, a to su: administrativne takse i naknade, priključne takse na vodovod, kanalizaciju i toplovod, komunalne naknade, naknade za uređenje, naknade za korištenje cestovnog zemljišta, naknade za vatrogastvo.

Povrat sredstava vršit će se jednom godišnje, za sve investitore koji podnesu zahtjev za korištenje pogodnosti, ističu iz Općine Tešanj.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.