12.2.2020. 10:49
0
Prekid izvoza nafte Libiju koštao više od 1,3 milijarde dolara
Libijska državna naftna korporacija (NOC) objavila je da je obustava izvoza nafte toj zemlji, do sada, zbog zatvaranja naftnih polja i luka, uzrokovala gubitke više od 1,3 milijarde američkih dolara.

Plemenski poglavari u istočnoj Libiji nedavno su zatvorili luke za izvoz nafte, optužujući vladu koju podržava UN da koristi naftne prihode za podršku oružanim grupama protiv vojske sa istoka.

Vojska generala Khalife Haftara sa istoka vodi vojnu kampanju od početka aprila 2019., pokušavajući da preuzme Tripoli od vlade Nacionalnog jedinstva Fayeza al-Sarraja, koju podržava UN.

NOC je u ponedjeljak najavio zatvaranje lokalne rafinerije u zapadnoj Libiji zbog zatvaranja južnog naftnog polja Sharara, javlja Xinhua.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.