26.2.2020. 15:45
0
Sarajevo: Kod 313 poslodavaca priliku za zaposlenje dobit će 645 osoba
FOTO: Ilustracija
U sarajevskom Domu mladih Centra Skenderija sutra će biti potpisani ugovori o sufinansiranju zapošljavanja prema Programu mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo u 2019. godini između Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“, poslodavaca i nezaposlenih osoba.

Javni poziv je objavljen 21. decembra prošle godine, a radi se o: Programu sufinansiranja zapošljavanja Posao za sve, Programu javnih radova PLUS, Programu sufinansiranja zapošljavanja šehidskih porodica i porodica poginulih branilaca, Programu sufinansiranja zapošljavanja „50+“, Programu obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije nezaposlenih osoba, te Programu sufinasiranja samozapošljavanja.

Ugovore o sufinansiranju zapošljavanja potpisat će 313 poslodavaca kod kojih će priliku za zaposlenje dobiti 645 osoba. Za realizaciju programa obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije bit će obuhvaćeno 150 nezaposlenih osoba, dok za program samozapošljavanja obuhvaćene su 283 nezaposlene osobe, saopćeno je iz Službe za zapošljavanje KS. 

(Fena)

PosaoKS
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.