16.3.2020. 19:50
0
Prosječna plata u januaru u BiH 945 KM
Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Bosni i Hercegovini za januar ove godine iznosila je 945 KM, što je nominalno manje za 0,7 posto u odnosu na decembar 2019. godine, dok je u odnosu na januar prošle godine nominalno viša za 3,5 posto.

Najniže neto plate u januaru ove godine bile su kod radnika u djelatnosti pružanja smještaja, te pripreme i usluživanja hrane 606 KM, zatim administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima 641 KM i građevinarstvu 656 KM, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Najviše neto plate u januaru bile su kod zaposlenih u finansijskoj i djelatnosti osiguranja 1.573 KM, zatim u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, plinom, parom i klimatizacijom 1.479 KM, te u sektoru informacije i komunikacije 1.309 KM.

U januaru ove godine prosječna mjesečna bruto plata u BiH iznosila je 1.460 KM što je nominalno manje za 0,7 posto u odnosu na decembar 2019. godine, a u odnosu na januar prošle godine nominalno je viša za 3,7 posto.

(Fena)

PlataBiH
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.