7.9.2020. 15:30
0
Kina organizirala Međunarodni trgovinski sajam u vrijeme pandemije
Organizatori su izvijestili o velikom odzivu sajmu u Pekingu, koji su nazvali prvim hibridnim online i „uživo“ trgovački sajam tokom pandemije koronavirusa.

Ukupno 95.000 posjetilaca prisustvovalo je kineskom Međunarodnom trgovinskom sajmu usluga za 2020. (CIFTIS), dok je prvog punog dana izložbe u subotu posjetiocima na štandovima bio ograničen pristup zbog pravila o fizičkom distanciranju.

Sajam je održan u vrijeme dok je kineska ekonomija najvećim dijelom ponovo pokrenuta, uprkos razornih udaraca brojnim industrijama od mjesec dana dugog prekida i pada domaće potražnje i stranih narudžbi.

 U Kini su protekle sedmice bile bez izvještavanja o novim slučajevima bolesti od lokalnih transmisija. Dvanaest novih slučajeva prijavljenih u ponedjeljak zabilježeno je među ljudima koji su se vratili iz inostranstva, prenosi AP.

Za sajam se prijavilo ukupno 18.000 poduzeća i institucija iz 148 zemalja i regija i oko 100.000 ljudi, prenosi Xinhua.

(Fena)

Kina
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.