12.1.2021. 15:57
0
Općina Novi Grad sufinansira 31 početnika u biznisu
U Općini Novi Grad danas su potpisani ugovori o sufinasiranju troškova poslovanja početnika u biznisu sa 31 poduzetnikom.
U periodu od 2018. godine, od kada se provodi dvogodišnja mjera sufinansiranja troškova početnika u biznisu, Općina Novi Grad do sada je podržala više od 300 fizičkih lica koja su registrovala djelatnost u nadležnim općinskim službama u Kantonu Sarajevo prethodne tri godine.

Ovom mjerom podrške sufinansiraju se troškovi poslovanja prve dvije godine obavljanja djelatnosti, za vlasnike sa prebivalištem na teritoriji Općine Novi Grad. Putem ove mjere uposleno je 370 nezaposlenih osoba.

Uime Općine Novi Grad ugovore je potpisao načelnik Semir Efendić, koji je naglasio da se radi o poticajnim mjerama, kao vidu podrške maloj privredi. 

-  Za stanovnike Općine Novi Grad, koji su se opredijelili da samoslano započnu neki vid biznisa, obrta ili neke zanatske djelatnosti, Općina je pokrenula ovu vrstu podrške prije tri godine, kako bi oni u tome uspjeli i kako se više ne bi vraćali na biro za nezaposlene. Praksa je pokazala otpilike, kad smo imali program koji je trajao godinu dana, da je to je bio neki period na granici kada će neki posao uspjeti ili neće. Ovo je prva mjera koja traje dvije godine i to je jedan vremenski period u kojem se vidi da li ima ili nema nešto od tog posla - kazao je Efendić.

Naglasio je da su podršku općine dobili svi koji su aplicirali.

Svim potpisnicima ugovora Efendić je zaželio da uspiju u onome što ste zamislili i što žele da rade, a da će Općina i dalje pomagati u skladu s mogućnostima.

(FENA)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.