14.4.2021. 21:22
0
Svjetska banka nudi pomoć u pronalasku posla ženama i mladima u cijeloj BiH
Svjetska banka je objavila treći poziv nezaposlenim ženama i mladima koji su evidentirani na biroima za zapošljavanje u cijeloj BiH, da se prijave za podršku privatne agencije za zapošljavanje Kolektiv (MojPosao.ba) u okviru projekta Svjetske banke, a uz podršku Ambasade Švedske.

Kada je riječ o vrsti podrške, nezaposlene osobe mogu očekivati pomoć u traženju posla, uključujući savjetovanje i spajanje sa poslodavcem sa ciljem zapošljavanja, edukaciju za traženje posla, uključujući pripremu biografije i pripremu za intervju za posao; „soft“ vještine kao što su komunikacijske vještine, timski rad, upoznavanje sa pravima i odgovornosti radnika, obuku za ponuđeni posao, te podršku u otklanjanju prepreka za pronalaženje posla kao što su prijevoz, briga o djeci i sl.

Podrškom u okviru projekta bit će obuhvaćene osobe koje ispunjavaju uslove - da su prijavljeni na birou za zapošljavanje u BiH, da su dugoročno nezaposleni (12 mjeseci i duže), mladi od 18 do 35 godina bez univerzitetskog obrazovanja ili mladi od 18 do 35 godina koji su ostali bez posla tokom pandemije Covid-19, svih nivoa obrazovanja.
 
Žene se mogu prijaviti za  podršku projekta bez obzira na dob, ukoliko ispunjavaju ostale uslove.

Osobe koje su ostale bez posla tokom pandemije virusa Covid-19 mogu se prijaviti za podršku projekta bez obzira na nivo obrazovanja. 

Poziv ostaje otvoren do 29. aprila ove godine, saopćio je MojPosao.ba

(Fena)

Posao
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.