22.4.2021. 22:20
0
Novi Aluminij posluje po starome, dugovanja se ne plaćaju
Radnici kompanije koja se bavi otkupom sekundarnih sirovina blokirali su danas s tegljačima ulaz u Aluminij iz Mostara tvrdeći da im mjesecima ova kompanije nije izmirila dugovanja.

Direktor MZ Company iz Mostara Merhid Zlomušica rekao je kako će blokada Aluminija, kojega je u najam od prošle godine uzeo Izraelski M.T. Abraham, potrajati sve dok im se ne namire dugovanja u iznosu od oko pola milijuna eura.

"Već četiri mjeseca tumaramo i tražimo svoje, pravili smo usmene dogovore gdje Izraelac kojeg je naša Vlada postavila ništa nije ispoštovao", rekao je Zlomušica. Po njegovim riječima, najveći je problem odugovlačenje i nepoštivanje dogovora.

Kompanija Aluminij Industrije, koju je uspostavio M.T. Abraham, odbila je komentirati navode MZ Company navodeći da "ne podliježe provokacijama i pritiscima".

Pogoni Ljevaonice mostarskog Aluminija, koji sada djeluje kao dio izraelske MT Abraham Group, ponovno su pokrenuti, nakon gotovo 16 mjeseci od potpunog prestanka rada ovog nekadašnjeg giganta. Do danas su angažirali 170 nekadašnjih radnika.

Aluminij je prestao s radom u julu 2019. zbog dugovanja koji su premašili 220 miliona eura. U tome trenutku je radilo oko 900 radnika.

(Patria)

Aluminij
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.