23.7.2021. 22:27
0
Novalić u Gradačcu najavio novi transfer poticaja
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, u sklopu posjete Tuzlanskom kantonu, boravio je danas u radnoj posjeti Gradu Gradačcu, gdje se sastao s gradonačelnikom Edisom Dervišagićem.

Kako je kazao gradonačelnik Dervišagić, razgovarano je o aktuelnim projektima na području Gradačca, prije svega o pitanju izgradnje nove vodovodne mreže, te o planiranim radovima na rekonstrukciji kompleksa starog grada. 

- Također smo razgovarali o stanju privrede i potrebama privrednika u Gradačcu i ovo je bila prilika da razgovaramo o projektima koji čekaju na realizaciju i nekima koji su u toku, a veoma su značajni za Gradačac i ovim putem se želim zahvaliti Vladi FBiH na pomoći - izjavio je Dervišagić. 

Premijer Novalić je naglasio da su za posjetu odabrani gradovi u TK značajni za izvoz, a koje je Vlada FBiH u proteklom periodu finansijski podržala.

- Pored toga, sanirat ćemo sjeverni zid Kule Zmaja od Bosne, jer je to jedan od simbola BiH. U Gradačcu su putne komunikacije također jedna od glavnih tema, nešto od toga smo završili, a došli smo i da najavimo novi transfer poticaja u septembru. Vlada FBiH će nastaviti s podupiranjem privrede, a ovaj put će biti dodijeljeno više sredstava, tačnije 105 miliona u odnosu na prošlih 90 - kazao je Novalić. 

Kako je kazao, Vlada FBiH će ovaj put pomoći obrtnike i neke izvoznike koji prošle godine nisu ispunili uslove, a 60 miliona KM će biti namijenjeno obrtnicima. 

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.