25.8.2021. 21:05
0
Cijene nafte u porastu
Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su porasle za jedan odsto nakon što su podaci američkih vlasti pokazali da je pojačana potražnja za ovim energentom.

U Londonu je cijena sirove nafte "brent" iz Sjevernog mora porasla za 81 cent ili 1,1 odsto i iznosi 71,86 dolara po barelu.

U Njujorku je cijena svijetle sirove nafte veća za 45 centi ili 0,7 odsto i sada je 67,99 dolara po barelu.

Prema podacima američke Agencije za energetske informacije, potražnja za gorivom porasla je na skoro 21 miliona barela dnevno, što je najviše od marta prošle godine kada je administracija krenula da uvodi restriktivne mjere za suzbijanje širenja virusa korona.

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.