5.10.2021. 15:24
0
Slijede nova poskupljenja hrane u FBiH!
U sjedištu Vlade Federacije u Sarajevu održan je sastanak nadležnih u vezi s najavljenim poskupljenjem cijene električne energije, prenosi danas Oslobođenje.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić kazao je nakon sastanka da je dogovoreno da do ponedjeljka Elektroprivreda pripremi objašnjenje zbog čega bi struja trebala biti skuplja, a nakon toga da se zajedno dogovore da li će i kako.

- Mora se znati koji su razlozi  za povećanje cijena ako će ih biti - rekao je ministar Džindić.

Kazao je da se cijene električne energije građanima neće povećati, ali će doći do drugih poskupljenja.

- Cijene artikala će rasti i nova poskupljenja su na pomolu - kazao je Adnan Smailbegović, predsjednik Udruženja poslodavaca.

Podsjetimo, predstavnici Udruženja poslodavaca FBiH (UPFBiH) i Uprave Javnog preduzeća „Elektroprivreda BiH“ postigli su saglasnost da je najavljeno poskupljenje električne energije neodrživo i da bi imalo nesagledive posljedice za privredu i za stanovništvo i društvo u cjelini.

(H. Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.