15.11.2021. 13:52
0
Drugi javni poziv za finansiranje plata otvoren do 22. novembra
Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo objavilo je 10. novembra ove godine drugi javni poziv za plaće u okviru Programa pomoći privrednicima u sanaciji i ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih koronavirusom u Kantonu Sarajevo.

Riječ je o javnom pozivu za odobravanje finansiranja cijele ili dijela minimalne mjesečne neto plaće u FBiH za juli, august i septembar 2021. godine.

Ministar privrede KS Adnan Delić pojasnio je da su izabrana ta tri mjeseca s ciljem očuvanja poslovne aktivnosti i zadržavanja radnih mjesta.

 - Određeni trendovi pokazuju da je tokom proljeća bilo otpuštanja radnika zbog sveukupne situacije nastale zbog posljedica pandemije, dok je tokom ljetne sezone došlo do stabilizacije situacije i vraćanja radnika na radna mjesta u određenoj mjeri. Obzirom da smo ušli u zimski period kada dolazi do smanjenja poslovne aktivnosti i povećanja mogućnosti ponovnih otpuštanja, smatramo da je bitno uzeti u obzir ova tri mjeseca kako bi se spriječila nova eventualna otpuštanja radnika - istakao je Delić.

Iz Ministarstva privrede podsjećaju da su na prethodnim javnim pozivima mnoge prijave odbijene zbog formalno - pravnih nedostataka koji su eliminatorni uvjeti za prijavu, kao što su potpis, pečat, ovjera dokumenata i tome slično, te apeliraju na poslovne subjekte da prilikom prijave na javni poziv obrate pažnju na rokove, način prijave, uvjete javnog poziva, tehničku ispravnost prijave i traženu dokumentaciju.

Javni poziv s pripadajućim prijavnim obrascem koji poslovni subjekti trebaju ispuniti i uz njega dostaviti traženu dokumentaciju dostupan je na stranici Ministarstva privrede na linku:

Javni poziv otvoren je 12 dana od dana objave na stranici Ministarstva privrede KS.

Javni poziv raspisan je shodno Zakonu o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u Kantonu Sarajevo izazvanih koronavirusom, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

(Fena / Haris A)

PlateKS
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.