27.7.2022. 19:30
1
Krediti za energetsku efikasnost Raiffeisen banke
Raiffeisen banka, uz podršku KfW razvojne banke, nudi kredite za finansiranje investicija u projekte koji generišu energetske uštede, uz povrat novca do 20% od iznosa kredita te rok otplate do 10 godina.

Klijenti, fizička lica, ovu kreditnu liniju mogu iskoristiti za adaptaciju stana ili kuće, što podrazumijeva zamjenu sistema grijanja, izolaciju vanjskih zidova i krovova, podnu izolaciju, zamjenu vanjskih prozora i vrata te druge radove koji za cilj imaju energetsku uštedu. 

Ovo praktično znači da ukoliko se klijent odluči da uradi zamjenu prozora i starih radijatora u stanu, a čija cijena bi iznosila naprimjer 7.000 KM, očekivani povrat novca je 1.400 KM. 

Na ovaj način, klijenti mogu povećati vrijednost svoje nekretnine zbog novih energetskih ušteda, a pri tom pozitivno uticati na zaštitu životne sredine smanjenjem emisije gasova koji zagađuju okolinu.





1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.