23.3.2023. 19:30
0
Raiffeisen banka opredijeljena da bude odgovoran bankar
Kao odgovoran bankar, Raiffeisen banka teži da svojim klijentima ponudi održive finansijske proizvode i usluge i pomogne im u njihovoj transformaciji ka održivoj budućnosti.

Svoju opredijeljenost da bude odgovoran bankar, banka prikazuje kroz primjenu ESG kriterija. ESG su okolišni, društveni i upravljački faktori za mjerenje nefinasijskih uticaja banke u zajednici u kojoj djeluje. Raiffeisen banka u Bosni i Hercegovini doprinijela je smanjenju emisije CO2 na nivou RBI grupacije koja je u 2022. godini smanjena za 8% u odnosu na 2021. godinu. 

Raiffeisen Bank International je u 2022. godini proširila svoj obim održivog finansiranja za 34%.

Raiffiesen banka – Odgovorno bankarstvo za održivu budućnost. 


0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.