31.1.2024. 15:15
1
Kovačević: Vizija nove Uprave je da BH Telecom bude vodeći digitalni integrator bh. društva
Vršilac dužnosti generalnog direktora BH Telecoma Amel Kovačević izjavio je danas u Sarajevu da je vizija nove Uprave da ta kompanija bude vodeći digitalni integrator bh. društva, za šta će biti potrebna nova strategija kompanije, njena nova organizacija i druge aktivnosti.

Na konferenciji za medije povodom 100 dana nove Uprave, Kovačević je rekao kako svi korisnici BH Telecoma zaslužuju visok stepen korisničkog iskustva, prije svega u mobilnoj tehnologiji, uslugama interneta i pratećim uslugama.

"U BH Telecomu se ove godine želimo maksimalno posvetiti korisničkom iskustvu, a to znači da se reorganizujemo tako da masovno, vrlo dinamično i agresivno širimo našu širokopojasnu mrežu kada je u pitanju optika, te da proširujemo kapacitet mobilne mreže kako bi bh. društvo bilo povezano kvalitetnim internetom", dodao je Kovačević.

Potcrtao je da im je cilj je da svi njihovi korisnici imaju kvalitetnu, dostupnu i pouzdanu uslugu koja će cjenovno biti u nivou kvaliteta, ali i da grade različite servise kojim će bh. društvu pomoći da uđe u digitalnu eru.

Kovačević je rekao da je u proteklih 100 dana provedena dubinska analiza poslovanja, te da se sa sigurnošću može reći da je BH Telecom profitabilna kompanija koja ima značajan tržišni udio u svojoj oblasti i ogroman potencijal kada je u pitanju razvoj telekomunikacione industrije u BiH.

Naglasio je da je, istovremeno, to kompanija koja ima izazove i terete iz prošlosti koji joj otežavaju da radi na najbolji mogući način, odnosno da maksimizira potencijale koji postoje.

Kovačević se osrvnuo i na investiranje projekata koji su ocijenjeni kao neadekvatno vođeni - poput BH Content Laba, Opa-e, MY TV-a, Imperije i BH Techlab platforme - za koje je rekao da su predmet analize nove Uprave koja će odlučiti o njihovom statusu u budućnosti.

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.