2.2.2016. 12:57
0
Autor „Mad Maxa“ predsjedava žirijem u Cannesu
Australijski reditelj George Miller, tvorac filmskog serijala „Mad Max“ predsjedavat će žirijem ovogodišnjeg 69. Filmskog festivala u Cannesu, objavili su danas organizatori.

Reditelj čiji je film "Pobješnjeli Maks: Autoput bijesa" prikazan u Cannesu van takmičarske selekcije prošle godine, naslijedit će na tom mjestu Amerikance Joela i Ethana Cohena koji su predsjedavali kanskim žirijem prošle godine.

Kanski filmski festival biće održan od 11. do 22. maja 2016. godine.

"Kakvo neizmjerno zadovoljstvo biti u centru festivala punog istorije koji otkriva bisere svjetskog filma, i strastveno raspravljati sa svojim kolegama u žiriju. To je velika čast, ne bih je propustio ni zašta na svijetu", rekao je George Miller (70) u saopštenju nakon objave.

Reditelj, scenarista i producent George Miller poznat je po svom filmskom serijalu "Pobješnjeli Maks" koji je lansirao karijeru Mela Gibsona.

Prvi film "Pobješnjeli Maks" izašao je 1979. i imao svjetski uspjeh, uslijedili su filmovi iz serijala 1981, 1985. i posljednji, četvrti koji je prikazan prošle godne, nakon 30 godina pauze. Četvrti nastavak je dobio deset nominacija za ovogodišnjeg Oskara koji se dodjeljuje 28. februara, u kategorijama najbolji film i najbolji reditelj.

Geroge Miller je također režirao komediju "Vještice iz Eastwicka" (1987), dramu "Lorenco" (1992) film "Babe dva, prase u gradu" (1998), kao i animirani film "Happy Feet", koji je dobio Oskara za najbolji animirani film 2007, i "Happy feet 2" (2011) godine.

(Nedim Pobrić)

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.