7.3.2016. 10:21
0
Christian Bale nezadovoljan svojom izvedbom Batmana
Trilogija Christophera Nolana o DC-jevom stripovskom superjunaku Batmanu postigla je izvanredan uspjeh i oduševljenje fanova.

Tri filma franšize donijeli su zaradu na kino blagajnama koja je prešla dvije milijarde dolara, s time da je prvi film trilogije Batman: Početak, uprkos pozamašnom box office uspjehu, zaradio najmanje od sva tri filma (preko 370 miliona dolara). Vitez tame i Vitez tame: Povratak pomeli su kino blagajne širom svijeta i donijeli zaradu od milijarde dolara svaki.

Ipak, sam Christian Bale, koji je odigrao ulogu Batmana u trilogiji, nije zadovoljan svojom izvedbom. Osim sporadičnih kritika na glas koji je Bale dao svome Batmanu, publika je u Baleovoj izvedbi bez dileme uživala. Međutim, čini se kako je i sam Bale bio svjestan kako je besprijekorna izvedba Heatha Ledgera kao Jokera pomalo zasjenila njegovog glavnog junaka.

"Nisam potpuno uspio napraviti ono čemu sam se nadao okom trilogije" rekao je Bale za Yahoo Movies. 

"Chris je uspio, ali moj vlastiti doživljaj je da ja nisam baš rasturio."

Njegova verzija Batmana je bila ona jako, jako, jako mračnog i poremećenog lika, s čime bi se svi fanovi složili, ali otkrio je kako je osjećao da jednostavno mora prikazati čudovišni dio ličnostikoji se otkriva kada navuče odijelo Batmana. 

"Osjećao sam da bi bilo idiotski da nisam iskoristio odijelo kao sredstvo putem kojeg lik dopušta da njegov mračni dio izađe na vidjelo."

"Onda se pojavio Heath i nekako jednostavno poremetio sve moje planove. Zato što sam vidio da je on mnogo zanimljiviji od mene i onoga što sam ja radio."

Ove sedmice za Entertainment Weekly Bale je prokomentarisao i novu inkarnaciju Batmana kojeg ćemo vidjeti u filmu Batman v Superman. Po svemu sudeći, čini se zadovoljan sa svojim nasljednikom; u izjavama za trailere filma Bale je rekao kako film izgleda odlično, a o svome nasljedniku Benu Afflecku je prokomentarisao - "Svi pridonesu svojim elementima toj ulozi, a tako će napraviti i Ben."

(Nedim Pobrić)

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.