31.10.2016. 12:42
0
Bh. film „Čovjek čelične volje“ nagrađen na festivalu u Kragujevcu
Žiri 10. Kragujevačkog festivala angažovanog, antiratnog i akademskog filma koji je održan od 25. do 29. oktobra nagradio je bh. film „Čovjek čelične volje“ trećom nagradom. Riječ je o filmu u produkciji Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, kojeg je režirao Amar Spahić.
Film je nastao u saradnji sa njegovim kolegom Alenom Alilovićem koji je direktor fotografije, a u obrazloženju žirija stoji da je „Čovjek čelične volje“ potresni dokumentarni film o junaku koji snagom volje i uz pomoć nepokolebljive majke, uspjeva da nadoknadi fizički hendikep, ostvaren u dobroj tradiciji dokumentarističke škole sa naših prostora. 

Glavne uloge u filmu tumače Nadir Hajro, Enisa Hajro, Admir Hajro i Danijel Bunjevac, a uz Amara i Alena u realizaciji filma je učestvovao Saša Peševski kao montažer, dok su se za zvuk pobrinuli Nirvan Imamović i Danilo Crnogorac.

„Čovjek čelične volje“ je do sada prikazan na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu, te na Međunarodnom filmskom festivalu „Uhvati sa mnom ovaj dan!/Uhvati film“ u Novom Sadu.

Među 17 filmova sa filmskih akademija u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori i Sloveniji, žiri jubilarnog KRAF-a donio je odluku da prvu nagradu dodjeli ostvarenju „Put za Kujumbu“ reditelja Miroslava Savića u produkciji Fakulteta dramskih umjetnosti u Beogradu.

„Čovjek čelične volje“
Režija: Amar Spahić 
Uloge: Nadir Hajro, Enisa Hajro, Admir Hajro, Danijel Bunjevac 
Scenarij: Amar Spahić, Alen Alilović 
Direktor fotografije: Alen Alilović 
Montaža: Saša Peševski
Muzika: Soundkrampf
Zvuk: Danilo Crnogorac i Nirvan Imamović
Produkcija: Akademija scenskih umjetnosti Sarajevo.
 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.