21.9.2017. 17:05
0
Premijera dokumentarca Emira Kapetanovića u šest bh. gradova
FOTO: Faktor.ba
U pet bosanskohercegovačkih gradova u petak će biti održana premijera dokumentarnog filma "Potraga za sličnostima" Emira Kapetanovića, koji je ujedno i završetak istoimenog projekta realiziranog od Magacin Kabarea uz podršku Američke ambasade u BiH.

Kao svojevrsna kruna tog projekta, film obuhvaća sve značajne trenutke s održanih edukacija i radionica te prikazuje završne umjetničke radove, promišljanja i izjave mladih učesnika iz šest bh. gradova koji su angažmanom u tom projektu pokušali pomjeriti granice te, umjesto isticanja različitosti, pronaći sličnosti između pripadnika različitih etničkih skupina u BiH.

- Više od dvije stotine mladih koji su učestvovali u tom filmu uspjeli su dokazati da je bolju Bosnu i Hercegovinu moguće praviti jedino dijalogom i zajedničkim traganjem za rješenjima. Pružanje mogućnosti mladima da se upoznaju, posjećuju i pronalaze zajedničke interese jedini je način da se borimo protiv daljih podjela i nefunkcionalnosti bh. društva - kazao je reditelj filma Emir Kapetanović.

Film "Potraga za sličnostima" premijerno će biti prikazan u Doboj Jugu, Sanskom Mostu, Ljubuškom, Tomislavgradu, Loparama i Ribniku, a ulaz na filmske projekcije za posjetioce je besplatan - saopćeno je iz press službe Magacin Kabarea.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.