14.7.2018. 16:54
0
Mladi snimili dokumentarni film o suživotu i pomirenju u Brčkom: Promocija filma "Djeca Dejtona"
Dokumentarni film pod nazivom "Djeca Dejtona" koji govori o pomirenju i suživotu u Brčkom, ali i cijeloj BiH, bit će premijerno prikazan u ponedjeljak, 16. srpnja u Domu kulture Brčko distrikt u 20 sati.

 Priča o aktivnostima mladih, talentiranih i ambicioznih Brčaka, poznatih pod imenom District team, koji su u prethodnih nekoliko mjeseci sprovodili različite društveno odgovorne aktivnosti, ali i ukrasili svoj grad neobičnim muralom, uskoro dobija i svoju video formu.

 Povezujući priče ratnih vojnih veterana i generacija koje su odrastale devedesetih, film prikazuje različita iskustva koja povezuju i razdvajaju sve sudionike ratnih dešavanja, ali i ističe pozitivne poruke koje će biti primjer pomirenja i zajedništva za sve generacije.

 Ideja o snimanju amaterskog dokumentarca nastala je u sklopu USAID projekta re:Generacija koji za cilj ima izgradnju povjerenja i promociju pomirenja kroz aktivizam mladih i umjetnost, a pored Brčko distrikta okuplja mlade iz još 9 općina u BiH.

 Osim bivših vojnika, u filmu učestvuju i hip hop umjetnici Finti, Cap One, Frenkie i slobodni umjetnici iz Brčkog koje predvodi Lazar Borišev.

 "Iako snimljen amaterski, ovaj film ima za cilj da grad na Savi, ali i cijelu zemlju, predstavi na jedan drugačiji i pozitivan način te pokaže kako mladi mogu učestvovati u izgradnji mira i suživota u BiH", poručuju članovi District team-a, te pozivaju sve građane da im se pridruže na premijeri.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.