7.9.2018. 14:38
0
Uskoro počinje Al Jazeera Balkans festival dokumentarnih flmova: Prvi film koji otvara festival je jedan, zaista, šokantan film
Od 21. do 25. septembra ove godine u Sarajevu će biti održan Al Jazeera Balkans Documentary Film Festival, međunarodni festival dokumentarnog filma koji organizuje televizijska kuća Al Jazeera Balkans u saradnji s Al Jazeera Media Networkom i Al Jazeera Media Institutom iz Dohe.

Na festival su se odazvali autori iz cijelog svijeta, a bilo je prijavljeno 300 filmova iz 30 zemalja. Odabrani su najbolji filmovi, a 15 njih će ući u takmičarski program.

Cilj AJB DOC festivala je afirmirati autore i dokumentarne filmove koji se bave društvenim fenomenima, stavljajući u fokus univerzalne ljudske vrijednosti: hrabrost, istinu, pravednost, toleranciju i kosmopolitizam.

Sve projekcije će biti održane u Cinema Cityju od 21. do 25. septembra ove godine. Sve informacije o filmovima i detaljima projekcije mogu se naći na web stranici  festivala www.ajbdoc.ba.

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.