4.1.2019. 11:00
0
"Aquaman" ruši sve rekorde
Američki film “Aquaman”, o istoimenom superheroju koji je kreiran u laboratoriji DC Comicsa, doživio je nevjerovatan uspjeh širom svijeta, a do sada je na globalnoj sceni zaradio 822 miliona dolara.

Film “Aquaman” je već nadmašio uspjeh filma “Wonder Woman” čija je ukupna zarada 821 miliona dolara. Inače, “Aquaman” i “Wonder Woman” debitovali su u “Ligi pravde” zajedno sa Ezrom Miler koji je glumio Flasha.

“Aquaman” je doživio nevjerovatan uspjeh van američkog tržišta gdje je zaradio 560 miliona dolara od čega samo u Kini 260 miliona dolara.

Priča prati dramu i mogući početak rata između carstva sa dna mora i ljudi sa površine.

Aquaman otkriva priču u kojoj mladi Artur Kari saznaje da je naslednik trona podvodnog kraljevstva Atlantide u koje se mora vratiti i spasiti svoj narod, prenosi CDM. 

Film je režirao James Wan, scenarij su napisali David Leslie Johnson-McGoldrick i Will Beall prema priči koju također potpisuju režiser Wan i scenarista Beall uz pomoć Geoffa Johnsa. Uloge tumače Jason Momoa, poznat kao Khal Drogo u seriji "Game of Thrones", Amber Heard, Willem Dafoe, Patrick Wilson, Dolph Lundgren, Yahya Abdul-Mateen II i Nicole Kidman.


(Lejla Trle) 

Film
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.