5.6.2020. 14:46
0
Zbog nestabilne epidemiološke situacije potreban oprez pri organizaciji SFF-a
O predstojećem Sarajevo Film Festivalu, koji će se održati u periodu 14. do 21. avgusta razgovarali su danas premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, ministar kulture i sporta Kenan Alikadić i Nihada Glamoč, kao ministrica komunalne privrede i infrastrukture ali i kao komandantica Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo s predstavnicima ovog festivala koje je predvodio Mirsad Purivatra.

Premijer Nenadić je istakao kako zbog nesigurne epidemiološke situacije svi zajedno imamo obavezu da puno opreznije pristupimo organizaciji festivala.

Predstavnici SFF-a su tokom današnjeg sastanka obavijestili članove Vlade kako će se ovaj vrlo važan festival realizirati, u zavisnosti od epidemiološke situacije kroz određene krugove, tj. na nivou Sarajeva, Bosne i Hercegovine, regiona ili Evrope.

Direkcija SFF je ostvarila brojne kontakte sa Hrvatskom, Crnom Gorom i Srbijom, te imaju, kako su naveli, pozitivne reakcije. Ukoliko se održi trenutna epidemiološka situacija, SFF ima priliku da bude podjednako uspješan i organiziran kako je to rađeno i prethodnih godina. Predstavnici SFF-a i članovi Vlade su konstatovali, kako je neophodno formiranje zajedničkog radnog tijela sa predstavnicima Vlade Kantona Sarajevo, Štaba civilne zaštite KS i SFF-a koje bi se isključivo bavilo organizacijom festivala.

Dogovoreno je da će komandantica Štaba civilne zaštite koordinirati rad zajedničkog radnog tijela, te na osnovu ulaznih informacija iz direkcije SFF-a pripremiti sve operativne i druge mjere s ciljem zaštite zdravlja sudionika festivala.

Na kraju je konstatovano, kako organizatori Sarajevo Film Festivala i dalje očekuju da će biti angažovan maksimalan broj turističkih radnika i ugostiteljskih objekata, kao i proteklih godina.


(Patria)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.