15.6.2020. 22:37
0
Odgođena 93. dodjela Oscara
Četvrti put u historiji dodjela Oscara se odgađa. Američka Akademija za filmsku umjetnosti i nauku te televizijska mreža ABC saopćila je da će se 93. ceremonija po redu odgoditi zbog pandemije koronavirusa te održati 25. aprila 2021. godine, dva mjeseca kasnije nego što je prethodno planirano.

ABC7News piše da je Upravni odbor Akademije također odlučio prolongirati i period odabira filmova za 28. februar 2021., kao i otvaranje Akademije muzeja filmova za 30. april naredne godine, a što se trebalo desiti u decembru 2020.

"Nadamo se da će se ovom odlukom pružiti fleksibilnost filmskim producentima kojima je potrebno vrijeme za dovršavanje i prikazivanje filmova, a da zapravo ne osjete posljedice ove trenutne krize", kazao je predsjednik akademije David Rubin i direktor akademije Dawn Hudson u zajedničkoj izjavi.




Karey Burke, predsjednik ABC televizijske mreže se također oglasio ovim povodom.

"Mi se ove godine nalazimo na još uvijek neobilježenoj teritoriji i nastavit ćemo raditi s našim partnerima iz Akademije kako bismo uspjeli osigurati sve da naredne godine to bude glamurozan događaj", kazao je Burke.

Filmska akademija se grčevito bori s načinom na koji je pandemija utjecala na zatvaranje pozorišta, ali i na samu filmsku produkciju i održavanje festivala od sredine marta.


Datum održavanja dodjele Oscara bio je velika nepoznanica već duže vrijeme, međutim, postoji još mnogo detalja koji se trebaju usaglasiti. Uprava akademije još nije odlučila u kojem formatu emisije će biti emitovana ceremonija, tačnije, da li će se održati online putem ili će se ipak kao i do sada ovaj događaj odvijati u dvorani u Los Angelesu.

Inače je dodjela Oscara i prije odgađana, ali nikada na ovoliko dug period.


(Nermana Crnčalo)
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.