13.7.2020. 15:04
0
Općina Centar izdvojila 20.000 KM za Sarajevo Film Festival
Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić i administrativni direktor Sarajevo Film Festivala Dževad Mujan potpisali su danas protokol na osnovu kojeg se iz općinskog budžeta dodjeljuje 20.000 KM Udruženju "Obala Art Centar" za podršku ovogodišnjem SFF-u.

Kako je naglasio načelnik Ajnadžić Općina Centar godinama podržava tu kulturnu manifestaciju od izuzetnog značaja za Općinu, grad Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu, ali i da će se saradnja nastaviti i ubuduće, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

- Sarajevo Film Festival je susret civilizacija i kultura. To je brend Bosne i Hercegovine i regije. Općina Centar će biti u funkciji Sarajevo Film Festivala jer na taj način želimo imati pruženu ruku i otvoreno srce za sve što treba pomoći u realizaciji Festivala - kazao je Ajnadžić.

Mujan je zahvalio Općini Centar i načelniku Ajnadžiću za dugogodišnju podršku kao i za ovu posljednju značajnu donaciju za SFF, prestižni kulturni događaj koji se održava na području središnje sarajevske općine i izrazio uvjerenje da će se veoma uspješna saradnja nastaviti i ubuduće.

Dodao je da su u ovogodišnju organizaciju Festivala uključeni krizni štabovi kako bi se osiguralo provođenje svih neophodnih mjera u cilju zaštite i sprječavanja širenja koronavirusa.

Sarajevo Film Festival je vodeći filmski festival u regiji jugoistočne Evrope i jedan od značajnijih u Evropi, koji se održava od 1994. godine i okuplja filmske profesionalce iz regije i cijelog svijeta, a više od 100.000 ljudi posjeti brojne festivalske programe.


(Fena)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.