15.7.2020. 13:49
0
Prije tačno deset godina premijerno prikazano Nolanovo remek djelo "Inception"
Prije tačno 10 godina u SAD-u je počelo prikazivanje novog remek djela Christophera Nolana, filma "Inception".

Piše: Haris Ahbabović

Film "Inception" je britansko-američki naučno-fantastični film iz 2010. godine s elementima misterije, akcije i trilera. U filmu su glavne uloge ostvarili Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Ellen Page, Tom Hardy, Dileep Rao, Cillian Murphy, Tom Berenger i Michael Caine. 

DiCaprio tumači ulogu Dominicka Cobba, lopova koji obavlja poslove industrijske špijunaže koristeći eksperimentalnu vojnu tehnologiju koja mu omogućava ulazak u podsvijest svojih meta. Nakon što mu je ponuđena prilika da se vrati svom starom životu, on pristaje na naizgled nemogući zadatak - "usađivanje", umetanje tuđe ideje u podsvijest svoje mete.

Film je zaradio više od 825 miliona dolara, a prema kritičarima u publici, jedan je od najbolje ocijenjenih filmova ikada.

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.