25.2.2021. 19:39
0
Scenaristica filma "Dara iz Jasenovca" o filmu Jasmile Žbanić: Želim od srca tom filmu da osvoji Oscar!
Nataša Drakulić, scenaristica filma Dara iz Jasenovca, kazala je da je kritike na film ne iznenađuju i da je presretna što je učestvovala u takvom projektu. Poručila je da film nije propaganda, nije antihrvatski - ali je antiustaški. Također, filmu Jamile Žbanić 'Quo vadis, Aida?' poželjela je da osvoji Oscara na ceremoniji u aprilu, prenosi N1.

O filmu Jasmile Žbanić, 'Quo vadis, Aida?', koji je ušao među 15 kandidata za nagradu Oscar za najbolji film van engleskog govornog područja je kazala:

- Želim od srca tom filmu da osvoji Oscara, rekla je Drakulić.

Mnogo prašine digla je i izjava Predraga Antonijevića, režisera Dare iz Jasenovca o logorima u Prijedu devedesetih godina, koje je rekao u emisiji kod Milomira Marića. Drakulić je kazala da za njegove izjave ne može odgovarati.

- Ne mogu odgovarati za izjave gospodina Antonijevića. Svako ima pravo da kaže šta hoće, a pitala bih prije desetak godina, prije nekog drugog režima kako se pristupalo nekim tenderima. Nikada nećete narodu ugoditi u bilo kojem smislu. Najvažnije je na kraju napraviti ovaj film, i ja sam ponosna. Nekako mislim da se moj život prelomio s ovim filmom, kazala je ona, prenosi N1.

(H. Ahbabović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.