14.12.2021. 16:41
0
Muharem Bazdulj, kao član UO, uvjeren da će ‘Qou Vadis Aida’ biti prikazan na RTS
Kontroverzni književnik i novinar Muharem Bazdulj kazao je da je uvjeren da će film Jasmile Žbanić ‘Quo Vadis Aida’ biti prikazan na RTS-u, državnoj televiziji Srbiji.

On je prvo kazao da on kao član Upravnog odbora RTS nema ingerencije da uredniku RTS naredi prikazivanje ovog filma.

Bazdulj kaže da UO može smijeniti i imenovati direktora, ali mu se ne može petljati u rad.
 
“Također, ja sam uvjeren da će u predstojećim nedjeljama i mjesecima, film “Quo Vadis, Aida“ biti prikazan na RTS-u. Prošlogodišnji dobitnik nagrade Evropske filmske akademije (danski film „Još jedna runda“) prikazan je na RTS-u krajem aprila ove godine, pa bih barem sačekao kraj aprila iduće godine prije nego bih spekulisao o cenzuri”, rekao je Bazdulj za Nova.rs.

Inače, Bazdulje je poziciju u Upravnog odboru dobio nakon partijanja s Peterom Handkeom i Emirom Kusturicom. Handke je inače žestoki negator genocida u Srebrenici i fan ratnih zločinaca Ratka Mladića i Radovana Karadžića.


(Admir Oručević)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.