8.4.2022. 21:32
0
Desetogodišnja zabrana prisustvovanja dodjeli Oscara Willu Smithu zbog šamara
Američka akademija filmskih umjetnosti i nauka zabranila je glumcu Willu Smithu prisustvovanje dodjeli nagrade Oscar u narednih deset godina, zbog incidenta u kojem je učestvovao na nedavnoj ceremoniji.

Smith, koji je na 94. svečanoj dodjeli Oscara nagrađen kao najbolji glumac, ošamario je komičara Chrisa Rocka zbog šale na račun njegove supruge, Jade Pinkett Smith. On je nakon toga dao ostavku iz organizacije koja stoji iza dodjele Oscara, i tako spriječio Akademiju da ga suspendira ili izbaci.

Iz Akademije su smithovo ponašanje ocijenili kao “neprihvatljivo i štetno”.

“Danas se sastao Odbor guvernera kako bi razgovarali o tome kako na najbolji način odgovoriti na potez Willa Smitha, uz prihvatanje njegove ostavke. Odbor je odlučio kako gospodinu Smithu neće biti dozvoljeno da prisustvuje bilo koji događaj ili program koji organizira Akademija, lično ili putem linka, uključujući i dodjelu Oscara, na period od deset godina počevši od 8. aprila 2022”, saopšteno je iz Akdemije.

Zahvalili su Rocku jer je ostao pribran pod “izvanrednim okolnostima”, ali i svim prisutnima na njihovoj staloženosti u toku prijenosa ceremonije.

“Koraci koje poduzimamo danas kao odgovor na ponašanje Willa Smitha jesu korak naprijed ka većem cilju zaštite sigurnosti naših izvođača i gostiju, kao i vraćanje povjerenja u Akademiju”, dodaje se u saopštenju.

(A. Balićevac)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.