27.5.2022. 10:37
0
Čampara: Smjenu Emira Hadžihafizbegovića traži Ured za borbu protiv korupcije
"Denis Bećirović i Željko Komšić mogu lagano do Predsjedništva", poručuje Aljoša Čampara (NIP), dok se svakodnevno govori o upitnom finansiranju izbora. Intenzivno se priča i o smjenama na pozicijama direktora kulturnih institucija u Sarajevu, Emira Hadžihafizbegovića i Aleša Kurta.

Nakon što izvještaji o radu Kamernog teatra 55, odnosno Sarajevskog ratnog teatra nisu pozitivno ocijenjeni, kantonalni zastupnik Čampara poručuje da je u ovom slučaju riječ o borbi protiv korupcije.

“Za Hadžihafizbegovića je Ured za borbu protiv korupcije napisao dopis da on mora biti smijenjen sa pozicije jer je lažno prijavio da nije član političke stranke. U konkursnoj proceduri su jasno propisani uslovi koje mora zadovoljavati osoba koja će obnašati direktorsku funkciju. U zakonu piše da neko ko je na izvršnim pozicijama u sklopu određene partije ne može obnašati ovakve funkcije”, objašnjava Čampara.

Tvrdi da je spomenuti nalaz Ureda za borbu protiv korupcije stigao na osnovu navodne prijave.

I sam je glasao protiv izvještaja o radu Kamernog teatra.

“Ova zemlja je puna priče o borbi protiv korupcije i stranačkog zapošljavanja. Glasao sam kako sam glasao jer je Ured za borbu protiv korupcije konstatovao, napisao i poslao dopis da dotični ne može obnašati funkciju jer je član Predsjedništva SDA”, podcrtava Čampara.

Podsjetimo, u gostovanju na N1 Hadžihafizbegović je sve ranije navode nazvao lakrdijom, dodavši da ono što su oni napravili u Kamernom teatru u zadnjih pet godina dovelo ih u najboljih pet na Balkanu, ne samo u regiji.

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.