7.10.2022. 16:00
0
U Beču 20. oktobra počinje filmski festival Viennale
Šezdeseto izdanje međunarodnog filmskog festivala Viennale počinje 20. oktobra u Beču i na njemu će zaljubljenici filma do 1. novembra moći uživati u brojnim projekcijama.


Kompletan program festivala bit će objavljen 11. oktobra, a prodaja karata počinje 15. oktobra, saopćio je  Eurocomm-PR Sarajevo,Mreža za međunarodnu komunikaciju Grada Beča

U saopćenju se navodi da će ovogodišnji Viennale  otvoriti austrijski film "Vera", režisera Tizze Covija i Rainera Frimmela.

"Vera" će biti prikazana u četiri kina na dan otvaranja festivala, a režiseri i glumci Vera Gemma i Daniel de Palma bit će također prisutni. Mnogobrojne projekcije, susreti, razgovori i specijalni događaji bit će na programu ovogodišnjeg filmskog festivala u Beču.

Povodom 60. jubileja u oktobru će biti objavljena publikacija "Viennale 60. On Festivals" posvećena bečkom i drugim filmskim festivalima koja sadrži misli festivalskih stručnjaka u obliku razgovora, intervjua i eseja. Profesionalci iz industrije dijele sjećanja i iskustva, raspravljaju o prošlosti i sadašnjosti festivala.

Viennale je najveći međunarodni filmski festival u Austriji, najstariji i najpoznatiji festival na njemačkom govornom području. Program Viennala čini odabrana selekcija novih naslova iz cijeloga svijeta i svake godine festival u Beču posjeti 92.000 ljudi, navodi se u saopćenju. 


(Fena / Aldina R.) 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.