13.10.2015. 15:41
0
Neymar: Zlatna lopta je rezervisana za Messija
Brazilski fudbaler Neymar smatra kako je ovogodišnja Zlatna lopta rezervisana za Argentinca Lionela Messija, njegovog saigrača iz Barcelone.
Messi je prema mnogima veliki favorit da po peti put dobije Zlatnu loptu, nagradu namijenjenu najboljem svjetskom fudbaleru godine.

“Messi je favorit u to nema sumnje. Ove godine Zlatna lopta je rezervisana za njega, najbolji igrač svijeta već može biti proglašen. Zbog svega što je učinio ove godine zaslužuje to priznanje”, rekao je Neymar za španske medije.

Brazilac je dodao i kako se nada da će jednog dana i on imati priliku da dobije Zlatnu loptu.

“Nadam se da ću napredovati igrajući uz Messija. On je najbolji na svijetu i moj idol. Ukoliko puno naučim od njega možda jednog dana i ja budem najbolji. Naravno, da bi bilo lijepo kada bi se i ja ove godine našao među trojicom najboljih fudbalera svijeta”, dodao je Neymar.

Lionel Messi je Zlatnu loptu osvajao četiri puta uzastopno od 2009. do 2012. godine. U posljednja dva izbora za najboljeg fudbalera svijeta pobijedio je Portugalac Cristiano Ronaldo.

(Anadolija)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.