14.10.2015. 16:07
0
Baljić spreman na klupi Kardemir Karabukspora: Cilj nam je plasman u Super ligu
Bosanskohercegovački fudbalski stručnjak Elvir Baljić iskoristio je reprezentativnu pauzu kako bi se što bolje upoznao s timom Kardemir Karabukspora na čelu kojeg će u nastavku sezone kao novi trener pokušati izboriti prelazak iz druge turske PTT1 lige u elitno društvo turskog fudbala Super ligu.

Stekavši veliki respekt u Turskoj u igračkoj karijeri, Baljić je prošlosedmičnim dolaskom na klubu Kardemir Karabukspora privukao mnogo pažnje tamošnje javnosti i medija, a govoreći o prvim utiscima nakon sedmice treninga je kazao da ekipa ima jak karakter i veliki motiv za pobjede u mečevima koji slijede.

"Narednog vikenda igramo prvi zajednički meč protiv rivala Karsiyake. Očekuje nas težak meč, ali zato se intenzivno spremamo i igrači su motivisani. To će biti moj prvi meč sa ekipom i svi se nadamo da ćemo pokazati dobar fudbal i osvojiti tri boda. Bilo bi dobro da se i navijači vrate na tribine i da uz njihovu podršku startamo pobjedom", kazao je Baljić.

Baljić je dodao da je ovosedmična prvenstvena pauza zbog reprezentativnih nastupa u klubu iskorištena na najbolji način da se oporave povrijeđeni igrači i da se što bolje upozna sa ekipom.

Predsjednik kluba Hikmet Feridun Tankut i predstavnici navijačke grupe su došli na trening i poželjeli Baljiću uspješan rad.

"Trenutno je situacija u klubi dobra i to moramo zadržati. Cijelo javnost to od nas očekuje, a mi očekujemo veću podršku navijača. Uz njihovu podršku možemo do uspjeha zbog kojih smo svi tu. Naš cilj je jasan, plasman u Super ligu", zaključio je Baljić.

Na upit novinara kako se osjeća na početku trenerske karijere u Turskoj, Baljić je kazao da je i do sada bio u Turskoj, a da je sada došlo vrijeme za takav iskorak.

"Uvijek sam bio tu u Turskoj, ali ne kao trener. Proteklih pet godina sam bio u stručnom štabu reprezentacije BiH. Međutim došlo je vrijeme i za trenerski posao ovdje. Ovdje sam fudbal igrao 20 godina i dobro upoznao ovdašnju igru i igrače. Želja mi je da doprinesem razvoju fudbala u Turskoj i vjerujem u uspjeh kluba i lične karijere", kazao je Baljić.

Baljićeva ekipa Kardemir Karabukspor se nakon sedam odigranih kola nalazi na trećem mjestu druge turske lige sa bodom manje od lidera na tabeli Samsunspora. U subotu 17. oktobra na rasporedu je osmo kolo lige u kojem će Baljić imati svoj prvijenac. 
(Anadolija)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.