14.10.2015. 21:53
0
Omladinska Liga prvaka: Željo savladao Red Bull Salzburg, ali okončao takmičenje
Juniori sarajevskog Željezničara su u revanš susretu Lige prvaka za omladince na Grbavici savladali Red Bull Salzburg rezultatom 2:1. Podsjećamo, u prvom susretu su omladinci austrijskog predstavnika u ovom takmičenju slavili rezultatom 4:0, pa su sa ukupnim rezultatom 2:6 izborili plasman u nastavak takmičenja.

Plave je u vodstvo doveo Mujagić golom u sedmoj minuti susreta. Prednost je udvostručena u 27. minuti, a ovaj put je mrežu, nakon sjajne solo akcije, zatresao Hajdarević. Rezultatom 2:0 je okončano prvo poluvrijeme.

Red Bull Salzburg je smanjio prednost Željezničara u 82. minuti, kada je pogodio Hodl. Rezultatom 2:1 je i okončan susret, pa naš predstavnik u Ligi prvaka za omladince završava takmičenje.

Zanimljivo je da su susret sa tribina posmatrali selektor fudbalske reprezentacije BiH Mehmed Baždarević i legenda bh. fudbala Ivica Osim.

(Nedim Pobrić)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.