2.1.2016. 13:10
0
Wenger: Ozil ne trenira mnogo
Arsene Wenger, menadžer Arsenala, otkrio je tajnu uspjeha Mesuta Ozila koji ove sezone igra fenomenalno. Njemački fudbaler je u dosadašnjih 19 kola upisao 16 asistencija i postigao tri gola, a prema riječima njegovog menadžera pritom ne trenira mnogo.
Ozil je ove sezone počeo 18 od 19 utakmica u Premier ligi, što je jako važan podatak kada se uzme u obzir činjenica da je većina Arsenalovih veznih fudbalera povrijeđena. Wenger u ovom trenutku ne može računati na Santija Cazorlu, Jacka Wilsherea, Alexisa Sancheza, Tomasa Rosickyog, Mikela Artetu i Francisa Coquelina.

"Ozilu sam jednom dao sedam dana odmora tokom pauze zbog reprezentativnih susreta. Trenutno ne trenira puno, mnogo ga odmaramo između utakmica. On je momak koji jednom stekne osnovnu fizičku spremu i ne treba je obnavljati između utakmica, samo želi da igra. Postoje tipovi igrača, uglavnom tehničari, koji izgledaju kao da im je potrebno manje energije da igraju. To je za njih prirodno", kazao je Wenger za ostrvske medije.

Ozil je u Arsenal došao u septembru 2013. godine. Od tada je za "topnike" odigrao 95 utakmica u svim takmičenja i postigao 16 golova.

(Anadolu Agency)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.