30.1.2016. 14:39
0
Chelsea prihvatio Leicesterovih 15 miliona eura za Remyja
Prema navodima britanskih medija Chelsea je prihvatio ponudu od 15 miliona eura za napadača Loica Remyja koju je poslao Leicester City, lider Premier lige.
Francuski fudbaler je ranije izrazio želju da napusti „Stamford Bridge“ tokom zimskog prelaznog roka koji završava u ponedjeljak. Među zainteresovanima osim Leicestera je bio i Newcastle United u kojem je već igrao kao posuđen igrač Queens Park Rangersa.

Leicester City je u potrazi za napadačem nakon što je rezervistu Andreja Kramarića poslao na posudbu do kraja sezone u njemački Hoffenheim. Nakon što su mu propali pokušaji da dovede Edera iz Sampdorije, a potom i M'Baye Nianga iz Milana, lider Premier lige se okrenuo Remyju. Ni Claudio Ranieri, menadžer Leicestera ne krije želju da dovede ofanzivnog igrača, jer u nastavku sezone želi da dio odgovornosti skine sa leđa sjajnog Jamieja Vardyja.

S obzirom da je Chelsea danas zvanično potvrdio dolazak napadača Pata iz Corinthiansa ne iznenađuje informacija da je pristao prodati Remyja.

Francuz je u Chelsea stigao u augustu 2014. godine, a odigrao je 42 utakmice i postigao 12 golova. Prethodno je nastupao za Olympique Lyon, Lens, Niceu, Olympique Marseille, QPR i Newcastle United. Za reprezentaciju Francuske odigrao je 31 utakmicu i sedam puta pogodio mrežu. 

(Anadolu Agency)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.