1.2.2016. 13:34
0
Masovna tuča na terenu, fudbaleri „cipelarili“ golmana
Sedmicu nakon haosa na utakmici River Platea i Boca Juniorsa, još jednu fudbalsku utakmicu u Argentini obilježila je žestoka tuča fudbalera.

U prijateljskom susretu između velikih rivala Estudiantesa i Gimnasia La Plate došlo je do masovne tuče igrača. Šake i noge su letjele na sve strane, a u jednom trenutku nekoliko igrača Gimnasije je na podu 'cipelarilo' suparničkog golmana.

Sve je 'zakuhao' veznjak Estudijantesa Santiago Escacibar koji je u trećoj minuti sudijske nadoknade 'polomio' suparnika i izazvao bijes suparničkih igrača. Došlo je do gužve u kojoj su učestvovali svi igrači, a na teren su utrčali i rezervni igrači kao i članovi stručnih štabova. Kada se činilo kako se situacija ipak primirila došlo je do nove gužve u kojoj se nije znalo ko koga udara.

Estudijantesov golman Mariano Andujar je poput Mikea Tysona udarao na sve strane, ali kada je završio na podu trojica suparničkih igrača su ga izudarala nogama.

"Ovo je sramota za sve nas," kazao je Andujar nakon susreta, dok je predsjednik Estudiantesa Juan Sebastian Veron dodao: 

"Sve je izmaklo kontroli. Nadam se da će igrači preuzeti odgovornost jer su razočarali sve navijače, ali i cijeli sport".

Razočaran je bio i trener Gimnasije Pedro Troglio.

"Zaista mi nije jasno što se dogodilo. Ovo nema smisla, ovakva atmosfera neće nam donijeti ništa dobrog."

Sudija je ukupno podijelio tri crvena kartona i podijelio 11 žutih kartona, a susret je završio pobjedom Estudiantesa 1-0.

Ovo je već treći veliki incident na argentinskim stadionima u posljednjih deset dana, a prvenstvo je pred vratima. Prošlog vikenda pripremni duel velikana River Plate i Boca Juniorsa obilježilo je čak pet crvenih i devet žutih kartona, te masovna tuča igrača. Kod Boce isključena su trojica igrača, a kod Rivera dvojica. Utakmica je na koncu jedva privedena kraju.

Ružne scene viđene su i za vrijeme prijateljske utakmice između Boca Juniorsa i Racinga tokom koje je sudija isključio dva Bocina igrača.

Argentinsko prvenstvo starta 7. februara, a naslov prvaka brani Boca Juniors.

(Nedim Pobrić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.