11.2.2016. 16:45
0
Mourinho već sprema čistku u Unitedu, a za pojačanja ima 300 miliona funti
Jose Mourinho na ljeto preuzima Manchester United i ta mogućnost postaje sve izvjesnija. Ako je vjerovati engleskim medijima, Portugalac je već započeo svoju vladavinu na Old Traffordu.

Nakon dva zadnja debakla, u Realu i Chelseaju, Special One ozbiljno je narušio dugo stvaranu reputaciju i zna da si ne smije isto dopustiti i u trećem velikanu, pa se četiri mjeseca prije preuzimanja dužnosti već prihvatio posla.
 
Potpredsjedniku njegovog budućeg kluba Edu Woodwardu već je dostavio listu igrača kojih se namjerava riješiti odmah po preuzimanju Manchestera, a najzvučnija imena na njoj su Fellaini i Mata. I dok je kod prvog jasno zašto, Mata je odličan igrač, ali ne uklapa se u Mourinhove zamisli, što je dokazao kada ga je otpisao u Chelseaju.
 
Daily Star navodi da će Mourinho osim metle, čvrsto prigrliti i znak za dobrodošlicu novim uzdanicama, jer iz ovog izvora dolazi informacija da će od uprave dobiti ni manje ni više nego 300 miliona funti za pojačanja. Van Gaal je u zadnje dvije godine potrošio 250.
 
Klub Mourinhovog života trebao bi preuzeti Diego Simeone, za kojeg Roman Abramovič govori da je „logični nasljednik“ portugalskog vojskovođe, a engleski mediji dodaju kako argentinski karizmatik ozbiljno uči engleski kako bi što spremniji uskočio u Chelsea.

(Nedim Pobrić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.