20.2.2016. 14:47
0
"Ronaldinho me nazvao i rekao da ide u Real, a onda je rekao: 'Idemo ovima iz Madrida da održimo lekciju'"
Andres Iniesta, fudbaler Barcelone, otrkio je do danas nepoznatu priču koja se tiče legendarnog fudbalera i bivšeg člana Blaugrane, Ronaldinha.

Piše: Haris Ahbabović

Iniesta je rekao kako je jednom prilikom primio poziv u tri sata ujutro, a zvao ga je upravo popularni Dinho.

- Nekoliko dana uoči El Clasica, Ronaldinho me je nazvao usred noći. Ja sam se javio, a on mi je potom rekao: 'Andres, znam da je kasno, ali moram ti nešto priznati. Odlazim na ljeto, moj brat je dogovorio transfer u Real Madrid. To su nevjerojatne cifre i ne mogu odbiti. Ti si mlad i možeš me razumjeti. Molim te, nemoj reći nikome od igrača ili upravi. Molim te nemoj me izdati, tebi vjerujem. Laku noć'" - rekao je Brazilac Iniesti preko telefona.

Iniesta tvrdi kako uopće nije ništa odgovorio Ronaldinhu, jer je ovaj nakon onoga što je rekao odmah spustio slušalicu.

- Idući dan svi smo bili zajedno na treningu. Vladala je čudna tišina, cijela ekipa je bila čudna.

Onda je došao dan El Clasica i dogodilo se nešto nevjerojatno kada je Ronaldinho uzeo riječ u svlačionici.

- Momci, danas igramo važnu utakmicu, oni su jaka ekipa, ali mi u posljednje vrijeme djelujemo kao porodica. Zvao sam vas svakog posebno tokom noći i najavio transfer u maju, ali niko od vas nije me izdao. Poslije toga sam shvatio da bi svaki od vas prije umro nego izdao drugoga, a sada idemo na teren održati lekciju ovima iz Madrida - rekao je Ronaldinho.

Bila je to utakmica u kojoj je Barcelona zaista održala fudbalsku lekciju Madriđanima, na Santiago Bernabeu stadionu, a Ronaldinho je postao prvi fudbaler Barcelone kojem je cijeli Bernabeu aplaudirao nakon njegove maestralne igre i golova.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.