21.2.2016. 19:17
0
Chelsea razbio Manchester City u FA kupu
U susretu osmine finala engleskog FA kupa Chelsea je na svom terenu s 5:1 pobijedio Manchester City i plasirao se u četvrtfinale.
Trener "građana" Manuel Pellegrini na teren je poslao rezervnu momčad, među kojima i pet debitanata, a momčad Chelseaja, kojima je FA kup praktično jedina mogućnost da se plasiraju u Europu sljedeće sezone, kaznila je nonšalantni pristup s pet pogodaka.

Strijelci za domaće bili su Diego Costa (35'), Willian (48'), Cahill (53'), Hazard (67') i Traore (89'), dok je jedini pogodak za Manchester City postigao Faupala (37').

U nedjelju su odigrana još dva susreta osmine finala FA kupa, a plasman u sljedeće kolo upisali su gosti. West Ham je kod Blackburna upisao visoku pobjedu 5:1, dok je Crystal Palace iznenadio Tottenham i slavio 1:0. Jedini strijelac na utakmici bio je Martin Kelly u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena.

Plasman u četvrtfinale u subotu su izborili Reading i Watford, nakon prve utakmice bez golova Arsenal i Hull City igrat će uzvrat, a u ponedjeljak u posljednjem susretu osmine finala Manchester United gostuje kod trećeligaša Shrewsbury Towna.
(Fena)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.