22.2.2016. 9:12
0
Najtraženiji napadač na svijetu otkrio gdje želi igrati: Obećao sam djedu da ću igrati tamo!
Pierre-Emerick Aubameyang (26) igra u životnoj formi, a nakon što je gabonski napadač ove sezone postigao čak 30 golova u 32 utakmice, vjerovatnoje kako će mu treća sezona u Borussiji Dortmund ujedno biti i posljednja.

Jer kralj bundesligaških strijelaca i trenutno najtraženiji napadač na svijetu želja je Liverpoola, Manchester Uniteda, Barcelone i Reala. Ali, on sam u intervjuu za L'Equipe ne skriva ime jedinog kluba za koji namjerava igrati, kao i motive iza te odluke.
 
„Moj pokojni djed bio je Španac iz Avile, 100-tinjak kilometara od Madrida i žestoki Realov navijač. Obećao sam mu da ću igrati tamo. Znam da ostvarenje toga neće biti lako, ali posvećan sam ispuniti mu obećanje. To mi je san i zato jer sam kao dijete stalno gledao snimke Huga Sancheza, a salto kojim slavim golove hommage je njemu, jednom od najvećih Realovih strijelaca. Igrati za Real bio bi i veliki poklon moj majci Španjolki“, izjavio je.

(Nedim Pobrić)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.